Kalibrering tryck med testprotokoll

Vi utför kalibrering av tryckmätare, tryckgivare och tryckvakter enligt utvalda kalibreringsprocedurer komplett med testprotokoll med spårbarhet. Kalibreringen utförs med mycket noggrann kalibreringsutrustning i separat, klimatanpassat mätrum. Processen är styrd av programvara som registrerar och lagrar uppmätta värden samt genererar testprotokoll.

Kalibreringstjänster

Kalibrering kan utföras i samband med köp av ny produkt eller på kundens inskickade instrument. Produkter med noggrannhetsklass 1,0%, 1,6% eller 2,5% har kalibrering och testprotokoll med 5 mätpunkter. Produkter med noggrannhetsklass 0,6%, 0,5%, 0,25% eller 0,1% har kalibrering och test- protokoll med 10 mätpunkter. Kalibreringen lagras för kunden i databas för påminnelse om löpande årlig omkalibrering.

Kalibreringsutrustning

Utrustningen kan generera, mäta och registrera tryck från 6 mbar till 600 bar samt undertryck från -6 mbar till -1000 mbar. För tryckområde max 100 bar används Pressure Controller med precisionstryckgivare med mätnoggrannhet kl.0,01%. För tryckområde mellan 100 och 600 bar används komperationspump tillsammans med processkalibrator och precisionstryckgivare med mätnoggrannhet kl.0,25%

Spårbarhet

Samtliga instrument har spårbar kalibrering till DKD WIKA D-K-15105-01-00.

Kalibreringsrutiner

Särskilda rutiner enligt kvalitetsmanual finns för val av mätdon, spårbarhet, mätdonsregister, registrering, märkning, underhåll, förvaring samt kontroll av kalibreringsdatum.

Kontakta kalibreringspersonal

Kontakta kalibreringspersonal för frågor gällande kalibrering, aktuella leveranstider och priser på oilka kalibreringsprocedurer.

Jan Claesson
031-7425612
jan.claesson@sini.se


  Faktablad Kalibrering

Beställ kalibrering med testprotokoll

Fyll i formuläret på datorn, skriv ut och lägg rapporten tillsammans med leveransen och skicka till:

AB Svenska Industri Instrument
Exportgatan 38 D
422 46 Hisings-Backa

Kalibreringsformulär